820912 – Theatre of Hate

Helgen den 12 och 13 september hade Harry fått tag i brittiska post-punkbandet Theatre of Hate.

Även denna gång höll vi till på Lido. Det skulle dock bli den sista konserten i denna lokal.

Affischen

Harry hade som vanligt idén om hur den skulle se ut. Nu hade vi träffat LennArt och skulle göra en screentryckaffisch. Jag hade inte en susning om hur man gick tillväga så det blev mycket improvisation och man fick upptäcka efter hand vad som funkar och inte funkar (t ex blå text mot grön bakgrund).

Konserten

Förband var våra kompisar Kitchen and the Plastic Spoons.

Den här gången hade vi hört ryktas om att några skinheads hade tänkt ställa till bråk. Så Harry gjorde som på Woodstock (där man lär ha anlitat Hells Angels som ordningsvakter) och fick dem på sin sida med sin irländska charm. Annars brukade dyl personer vara så lagom charmade av hans midjelånga hår och udda klädstil; det var ständiga bråk på stan.

Allt gick i alla fall bra även om det tidvis var rätt kaotiskt med så mycket folk. Har tyvärr inga recensioner från den konserten, tror inte vi fick någon.

Kanske någon som var med minns hur det var och vill posta kommentar?

Artister

Advertisements

5 thoughts on “820912 – Theatre of Hate

  1. Hade sommaren -82 flyttat hem till Sthlm efter att ha bott en tid i USA, och minns ännu glädjen över att upptäcka Electric Garden som ett grymt nytillskott i klubb- och konsertutbudet. Var på den ena av Theatre Of Hate-spelningarna, och som jag minns det spelade även Vacum (från Sundsvall) förband, utöver Kitchen & Plastic Spoons.

  2. Var det två konserter? Var på åtminstone en – och den var ruggigt bra. Pratade lite med Kirk Brandon (sångare Theatre of Hate) efteråt och fick några autografer. Gillar ToH fortfarande. Kommer ihåg att jag då (16 år gammal) tyckte att det var ett skumt, men spännande, ställe att ha konserter på.

    • Nej, det var bara en som vi arrangerade. Var du på Lido på Hornsgatan? Det var där vi hade vår. Miljön var ju lite speciell där (röd sammet och sånt har jag för mig).

      Men Theatre of Hate var i Sverige två gånger, det stämmer. Vi var på den den första också, tror det var 1981. Minns dock inte riktigt var, mer än att det var svårt att ta sig tillbaka till stan utan bil. Ganska långt ut i någon förort har jag för mig. Gustavsberg?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s